Софийският апелативен съд потвърди изменението на мярката за неотклоние в домашен арест`

...
Софийският апелативен съд потвърди изменението на мярката за неотклоние в домашен арест`
Коментари Харесай

Подсъдимият за убийството в Борисовата градина вече не е в ареста

Софийският апелативен съд потвърди изменението на мярката за неотклоние в " домакински арест` на подсъдимия за убийството в Борисовата градина през 2015 година Йоан Матев. Тричленният състав се съгласи изцяло с решението на първоинстанционния съд, макар митинга на прокуратурата. Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване, оповестиха от съда.

Преди повече от седмица Софийският градски съд реши, че Йоан Матев може да си отиде у дома. Магистратите се мотивираха с това, че подсъдимият е арестуван от 22 февруари 2017 година, което е повече от 3 години арест. По делото следва видеоконферентен разпит на очевидец в Англия. Не е ясно обаче по кое време ще се случи това предвид международната пандемия и въведеното изключително състояние в България и ограниченията на Острова. До тогава правосъдният развой протичаше с редовни заседания и настояванията за изменение на мярката на Йоан Матев бяха оставяни без почитание. 

От прокуратурата напомнят, че подсъдимият е бил предаден на съд по обвиняване за осъществено от него съзнателно ликвидиране на 15-годишния Георги, станало на 02.06.2015 година в Борисовата градина. Йоан Матев беше арестуван при започване на 2017 година, съвсем две години след бруталното ликвидиране. До ареста му се стигна, откакто неговият брат Марсел заведе разследващите до мястото, където е прикрит ножът, с който е осъществено убийството. Марсел обаче изрично отхвърли да свидетелства пред съда. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР